În trecut, studiul la pian a reprezentat o componentă esențială în educația copiilor. Studiile științifice arată că studierea unui instrument muzical contribuie la stimularea coeficientului de inteligență. Scopul nostru este de a impulsiona copiii să se dezvolte pe mai multe planuri concomitent, din punct de vedere educațional și comportamental, pentru a crește armonios și pentru a îi responsabiliza. Ne dorim ca prin metodele noastre educaționale holistice să încurajăm și să imbunătățim capacitatea lor de concentrare, viziunea asupra propriilor decizii, automotivarea, disciplina unui efort de învățare constant și dorința de a avea întotdeauna rezultate din ce in ce mai bune.

Specialiștii au ajuns la concluzia că regiunile cerebrale ale muzicienilor sunt diferite de cele ale oamenilor care nu practică această artă, din punct de vedere structural și funcțional. Este vorba despre zonele cerebrale responsabile cu abilitățile motorii, auzul, memorarea informațiilor auditive și memoria, care devin mai active atunci când o persoană studiază un instrument. Această preocupare artistică poate să imbunătățească aptitudini importante în viața de zi cu zi, precum luarea unor decizii în stare de alertă, planificarea unor acțiuni sau percepția emoțiilor. Întreaga arhitectură a creierului se schimbă pe fondul muzicii create cu ajutorul unui instrument muzical, din acest proces izvorând o serie intreagă de beneficii confirmate de experți.

Ad Libitum Piano își propune să aducă toate aceste beneficii împreună, pentru a încuraja dezvoltarea multilaterală a copiilor de toate vârstele dar și adulților care își doresc o dezvoltare personală prin intermediul cursurilor de pian.