Lecții de pian acasă

Din ce în ce mai mulți părinți își îndrumă copiii spre activități creative. Lecțiile de pian reprezintă un moment important în educația acestora. Mai jos, câteva argumente:

Dezvoltă inteligența: dacă modalitatea de abordare a instrumentului este corectă, studiul la pian poate dezvolta gândirea pe mai multe planuri. Este cunoscut faptul că utilizarea celor două emisfere cerebrale concomitent sau cu alternanțe rapide dezvoltă unitar o gândire logică și intuitivă. Faptul că mâna stângă și mâna dreaptă cântă lucruri diferite, simultan, dezvoltă capacitatea de concentrare, memoria de lucru, controlul atenției și aptitudinile organizatorice.

Studiul la pian înseamnă precizie. Acesta implică disciplina unui efort constant, ceea ce atrage după sine perseverența și succesul. Lecțiile de muzică, în general, înseamnă interacțiune și comunicare. Acestea oferă un mediu în care copiii pot învăța să ofere sau să accepte critici constructive, iar transformarea unui feedback negativ intr-unul pozitiv ajută la consolidarea încrederii de sine.

Studiile științifice având ca obiect efectul muzicii asupra creierului uman demonstrează că pregătirea muzicală are un impact benefic major asupra dezvoltării comportamentale și emoționale a copiilor și că educarea lor prin muzică poate fi unul dintre cele mai eficiente moduri prin care pot atinge succesul în viață. În continuare, acestea arată că studierea unui instrument muzical contribuie la stimularea coeficientului de inteligență.

Dacă sunteți curioși să vă (re)descoperiți sau să vă îmbunătățiți abilitățile,  vă invităm să completați formularul de contact în vederea unei programări. Ad Libitum Piano oferă cursuri nu doar pentru copiii de toate vârstele, ci și pentru părinții care își doresc o activitate recreativă, dar benefică în același timp.